Ce este Ceaiul Indian "Chippewa" ?

Ceaiul Chippewa a fost un tratament indian pe baza de plante. Rene Caisse, o sora medicala din Canada a recunoscut acest tratament in timp ce trata o pacienta in varsta, din Anglia, pe la inceputul anilor 1920. Pacienta a fost tratata cu ceai Chippewa pentru cancer de san de catre un vraci indian cu 30 ani in urma. Cand femeia i-a spus lui Rene despre cum tumoarea a fost eliminata de aceasta formula, ea a intrebat-o pe aceasta care este formula.

Rene a inceput sa trateze pacienti bolnavi de cancer in stadiu terminal la mijlocul anilor 1920, incepand cu matusa ei, care fusese diagnosticata cu cancer la stomac si la ficat si ii fusesera date inca 6 luni de trait. Matusa ei a mai trait inca douzeci si unu de ani fara sa-i reapara cancerul.

 

Rene si Dr. R.O. Fisher au inceput apoi sa experimenteze cu ceai Chippewa intr-un laborator improvizat in subsolul casei mamei sale. Dupa ce un grup de opt doctori a fost martor la miraculoasa vindecare a unui pacient ce era in grija sa (la solicitarea doctorilor), doctorii au trimis o petitie la Ottawa cerand guvernului sa-i furnizeze lui Rene spatii amenajate pentru tratament. Nu numai ca petitia a fost respinsa, dar Rene aproape ca a fost arestata pentru practicarea medicinei fara licenta! Numai pentru ca tratamentul era oferit gratuit a scapat fara sa fie arestata.

Pe la sfarsitul anilor 1920 Rene a facut experimente impreuna cu Dr. W.C. Arnold pe soareci. Soarecii erau injectati cu Rous Sarcoma si apoi tratati cu ceai Chippewa. Acestia au trait cu cincizeci si doua de zile mai mult decat ceilalti din experiment, pe care s-a incercat orice alt tratament.

Rene a renuntat la a mai fi sora medicala in 1929 si si-a dedicat tot timpul cercetarii ceaiului indian Chippewa, in apartamentul sau din Bracebridge, Ontario. A inregistrat un succes remarcabil in tratarea pacientilor cu cancer terminal, oameni care din punct de vedere medical erau ca si morti. Medicii nu le mai dadeau mult de trait. Ea a intrat de mai multe ori in atentia publicului si
mass-mediei pentru urmatoarele sapte decade, facandu-si treaba si a incercat sa evite persecutarea publica. In mai multe randuri autoritatile au incercat sa o aresteze, dar de fiecare data eforturile lor au fost inutile.

Rene a protejat foarte mult formula deoarece se temea sa nu cada in mana comerciantilor fara scrupule si sa fie exploatata de acestia sau sa fie ingropata in cercetari medicale fara finalitate si fara intentia de a descoperi valoarea tratamentului. In mai multe randuri ea a refuzat sa divulge formula deoarece se indoia de sinceritatea motivelor celeilalte parti cu care trebuia sa colaboreze. In 1977, ea a semnat un document cu Resperin Corp din Canada, pentru formula cu patru plante, in care se stipula ca acestia sa faca teste complete asupra formulei. Daca nu faceau acest lucru, formula trebuia sa ajunga la Dr. C. Brush, cu care ea a facut teste clinice pe ceaiul Chippewa in anii 1960. Compania din Canada nu a finalizat testele, dar dintr-un motiv inca necunoscut formula a ramas la ei.

Dr. C. Brush, candva medicul personal al lui John F. Kennedy a invitat-o pe Rene la centrul sau de cercetari, in 1959. El spune ca Rene i-a dat numai lui "adevarata formula" care continea patru plante in plus. Brush a facut studii clinice timp de opt ani si a consumat-o el insusi cand s-a imbolnavit de cancer. El pretinde ca numai ceaiul Chippewa si nimic altceva a fost ceea ce l-a vindecat de cancer.

 

Dr. C. Brush si Caisse au efectuat teste pe soareci si au tratat pacienti cu cancer in faza terminala sub supravegherea a 18 medici. Dupa trei luni de cercetari, Brush si directorul sau de cercetari, Dr. Charles McClure au ajuns la concluzia ca ceaiul Chippewa "a aratat ca poate cauza o recesiune a masei canceroase" la soareci. Mai mult chiar, Brush afirma ca "Dpdv. clinic, pacientilor ce sufera de cancer dovedit patologic, li s-a redus durerea si li s-a micsorat masa celulara canceroasa; pacientii au luat in greutate si au aratat o imbunatatire a starii generale a sanatatii... Rezultate benefice remarcabile au fost obtinute si pentru cazuri de pacienti ce erau "la sfarsit de drum", unde s-a dovedit ca prelugeste viata si calitatea vietii. Doctorii nu afirma ca ceaiul Chippewa este un tratament garantat dar spun ca este benefic.".

 

   
   

  eXTReMe Tracker