![]() |
![]() |
![]() |
|
||
![]() |
Ciulinele sfant: Ciulinele sfant este cunoscut ca avand efecte antibiotice care curata si stimuleaza sistemul digestiv. | |
![]() |
Radacina de brusture: Folosit separat, brusturele este utilizat frecvent ca stimulent digestiv si al apetitului datorita stimularii secretiilor gastrice si biliare. Printe afectiunile pe care obisnuieste sa le trateze se numara: anorexie, afectiuni renale, cistite, arsuri, urcioare, dureri, reumatism, guta, sciatica si o multitudine de afectiuni cutanate. De asemenea, elimina excesul de fluid din organism si este o sursa de crom, magneziu, silicon si thiamine. | |
![]() |
Laminaria (alga bruna): Laminaria contine mult iod si minerale rare si regleaza activitatea glandei tiroide si metabolismul. |
|
![]() |
Trifoi rosu: Trifoiul rosu este utilizat pentru a purifica sangele. De asemenea se utilizeaza ca anti-spasmodic si reducele simptomele de bronsita si tusea. Se utilizeaza frecvent impreuna cu brusturele si macrisul galben pentru tratarea eruptiilor si a altor afectiuni cutanate. Trifoiul rosu este o sursa de multi nutrienti printre care enumeram calciu, crom, magneziu, niacin, fosfor, potasiu, thiamin si vitamina C. Trifoiul rosu este considerat si ca una dintre cele mai bogate surse de isoflavone (substante solubile in apa care se comporta ca estrogenii si sunt gasite in multe plante). |
|
![]() |
Ulm cu coaja neteda: Scoarta ulmului cu coaja neteda intareste si calmeaza mucoasele si dizolva mucusul in exces din organe, tesuturi, ganglioni limfatici si terminatiile nervoase. De asemenea, ajuta la detoxifierea organismului si intretine oasele si articulatiile. A fost utilizat pentru a trata afectiuni ale sistemului digestiv precum: gastrita, ulcere si colite, precum si alte afectiuni cum ar fi hemoroizii, vaginite si diverse afectiuni cutanate. |
|
![]() |
Radacina de revent turcesc: Radacina de revent are actiune purgativa excelenta pentru tratarea constipatiei si efect astringent care activeaza curatarea intestinului. Are abilitatea de a curata toxinele depozitate in intestin si proprietati antiseptice. |
|
![]() |
Nasturel: Nasturelul este o sursa naturala bogata in phenylethylisothiocyanate (PEITC), care ii da plantei gustul piperat distinctiv. Studii stiintifice au aratat ca PEITC poate distruge celulele canceroase si poate preveni agentii ce produc cancer sa fie metabolizati in carcinogeni si stimuleaza activitatea enzimatica implicata in detoxifierea (eliminarea) carcinogenilor. In anii 1990, teste ce includeau adminsitrarea de nasturel la fumatori a demonstrat ca fumatorii care consumau cate 50 grame de nasturel la fiecare masa erau protejati de o substanta carcinogena foarte puternica (NKK) asociata cu tutunul si care cauzeaza cancer pulmonar. Nasturelul contine de asemenea methylsulphinylalkyl glucosinolate, un precursor al mai multor methylsulphinylalkyl isothiocyanate (MEITC) – cel mai des intalnite in broccoli si varza de Bruxelles si impreuna acesti compusi formeaza o arma mult mai puternica impotriva cancerului. |
|
![]() |
Macris marunt: Macrisul marunt distruge tesuturile straine (precum masele tumorale) si depozitele toxice din organism si stimuleaza sistemul imunitar al organismului. Macrisul marunt este foarte bogat in vitamine si minerale. De asemenea, acesta reduce inflamatiile. |
|
In plus fata de proprietatile specifice fiecarei plante, combinarea lor in acest mod genereaza un efect sinergetic despre care exista dovezi ca reduce sau elimina tumorile canceroase si trateaza multe alte afectiuni. |
![]() |